nak kahwin.

Still unemployed.

kadang rasa makin jauh dari konsep redha. Parents tak bagi kerja jauh sikit, satu hal. Kena duduk rumah jaga anak kakak for free, basuh baju family dia, sediakan makan minum. Terasa macam bibik tapi for free. Duduk rumah duit tak masuk, parents pun mana nak support dah, nak kerja tak bagi.

kadang bukan nak berkira, tapi bila di layan macam ni rasa lah jugak macam tak di hargai. Kalau setakat jaga parents, it doesnt matter for me. tapi ada keluarga lain dalam rumah ni.

Parents tak faham keadaan kita, kalau boleh nak kita dekat je, tapi bila dapat rezeki yang jauh sikit, kenapa tak lepas kan je pergi. sedih. sungguh sedih.

Dilema nya lah.

Hikmahnya, dapat lah tolong mak dekat rumah. Tapi memang buat kerja kebajikan lah sebab jaga family orang lain for free. iStress.

Nak kahwin lah. siapa yang tengah cari jodoh? I nak kahwin. anyone please?