siapa baca?

masih ada yang baca ke post blog ni? hope that none of you are my friend.

pinjamkan kekuatan please

Wish I have the strength to talk to my Abah that I want to go out and explore the world by my own. But then, I realised, Abah and mak need me more than I need kebebasan for me work far away from home.

I just need to live happily because only me can create my own happiness. So, belajar lah redha. Ada hikmah. Ada.

Put your trust on Allah's planning. fuhhhh

I tak kuat. :(

nak kahwin.

Still unemployed.

kadang rasa makin jauh dari konsep redha. Parents tak bagi kerja jauh sikit, satu hal. Kena duduk rumah jaga anak kakak for free, basuh baju family dia, sediakan makan minum. Terasa macam bibik tapi for free. Duduk rumah duit tak masuk, parents pun mana nak support dah, nak kerja tak bagi.

kadang bukan nak berkira, tapi bila di layan macam ni rasa lah jugak macam tak di hargai. Kalau setakat jaga parents, it doesnt matter for me. tapi ada keluarga lain dalam rumah ni.

Parents tak faham keadaan kita, kalau boleh nak kita dekat je, tapi bila dapat rezeki yang jauh sikit, kenapa tak lepas kan je pergi. sedih. sungguh sedih.

Dilema nya lah.

Hikmahnya, dapat lah tolong mak dekat rumah. Tapi memang buat kerja kebajikan lah sebab jaga family orang lain for free. iStress.

Nak kahwin lah. siapa yang tengah cari jodoh? I nak kahwin. anyone please?

Kerja.

Okay ini serious matter.

Macam mana nak dapatkan restu parents untuk kerja? Its been almost 6 month I'm unemployed. Both of my parents wont let me working far away from home, but then most of the call I got for interview are quite far from shah alam.

I need to work. I need money. I need to gain new experience. But at the same time, i need restu from mak abah. Takde restu, takde lah kerja.

Help me!!

I keep pujuk hati that everything happened for a reason. Allah knows the best. Allah tahu.

Qawiy sikit hati tu!

Random thought #1

12.31am

Aku rasa aku manusia paling bertuah.
Kadang rasa I'm all alone over here, but then I realize there are few people out there who still care about me.

Orang yang selalu mendoakan aku tanpa pengetahuan aku

Orang yang selalu care and trying to stand with me dalam susah senang

Orang yang selalu bersedia mendengar masalah berkongsi pendapat

Orang yang tak pernah mengeluh bila aku kata aku ada masalah, aku stress

Dan..orang yang terima aku seadanya sebaik dan seburuk aku.

Thanks to those who keep staying besides me. It means a lot. Likeeee a lottt

And thanks to the person yang pergi dari hidup aku. Seriously you taught me what is life.

Random thoughts before going to sleep because kak senah just sent me that quote. Well yaa, she is the best among the best.

Love yaaa. ❤

Back

Assalamualaikum

Its been a year.

arghh how I miss to share my stories and random thoughts here. And nahh, I think I have been cured from heart broken. eheh. Nope, I mean heart broken because of I lost my bestfriend. Its not that he died or something bad happened to him. He got new life and he didnt need me so yeahhh good bye friend!
*forgive my grammar and berterabur punya ayat*

King of comeback after a year.

Got lots of stories to share out with you guys. I think so.

Will update soon. Tak solat Isyak lagi ni.

Love yaaa.